dimarts, 26 de febrer del 2013

PER NADAL SARDANES A PINEDA


L’Associació Cultural Mare Nostrum hem acomiadat l’any amb una ballada de sardanes a la Pl. de Catalunya interpretades per la cobla Principal de Cassà a les 12 del migdia, la plaça feia molt de goig ja que els sardanistes la varen omplir ben aviat fent tres rotllanes.
 El mateix diumenge s’han fet les exèquies del compositor pinedenc Joaquim Soms, al acabar la primera sardana se li ha fet un homenatge pòstum amb intervenció de les autoritats locals i la nostra associació. A la mitja part de les sardanes i coincidint amb l’acte d’enterrament, l’Associació Mare Nostrum i la cobla Principal de Cassà es desplaçaren a l’Església de Pineda, i en Ramon Plaja com a membre de la Junta de l’associació  i d’acord amb la família Soms,  adreçà unes paraules als assistents elogiant la persona del mestre Soms i la seva dedicació a la musica i a la composició de sardanes . Tot seguit la cobla va interpretar la sardana “ La tercera Primavera” composada pel mestre,  i al acabar la interpretació,  tots els assistents a l’acte en agraïment  dedicaren uns minuts d’aplaudiments en homenatge al mestre.  Com a final es va interpretar “El Cant del ocells” amb sol de tenora i acompanyament de contrabaix. Va ser un acte molt emotiu tant per la família, els assistents i la cobla, ja que els musics foren privilegiats per dir l’adéu  al compositor interpretant una de les seves sardanes.
            Un cop a la plaça s’interpretaren les sardanes de la segona part que foren ballades per tots els assistents.
L’Agrupació Cultural Mare Nostrum ens hem sentit molt orgullosos de retre aquest darrer homenatge al mestre Joaquim Soms. 
 
 
30 de desembre del 2012 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada